Přechod od Programu prevence nehod a bezpečnosti letů k Systému řízení bezpečnosti u malého leteckého dopravce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je návrh postupu přechodu na plně integrovaný systém řízení bezpečnosti, s přihlédnutím ke specifikům malého leteckého provozovatele. To znamená popsání výchozího stavu, prostudování požadavků a doporučení ICAO Doc.9859 a návrh postupu přechodu na plně integrovaný systém řízení bezpečnosti, s přihlédnutím k řadě specifik malého provozovatele letecké dopravy. Práce rovněž obsahuje popis "cílového stavu", všech vstupů, výstupů a hlavních funkcí, začlenění do systému jakosti a do organizace společnosti jako celku.
The aim of the Master´s thesis is the design process of transition to a fully integrated safety management system, taking into consideration the unique characteristics of small air operators. It means describing the initial situation, studying the requirements and recommendations of ICAO Doc.9859 a proposal for the transition to fully integrated security management system, taking into account the specifics of a small air operators. Work also includes a description of the "target state", all inputs, outputs and main functions, integration into the quality system and the organization of society as a whole.
Description
Citation
HLOUCAL, A. Přechod od Programu prevence nehod a bezpečnosti letů k Systému řízení bezpečnosti u malého leteckého dopravce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Letecký provoz
Comittee
prof. Ing. Dušan Kevický, CSc. (předseda) doc. Ing. Slavomír Vosecký, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Smrž, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Štrůbl (člen) Ing. Josef Rada (člen) Ing. Miroslav Smola (člen) Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Kujal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO