Organické solární články

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na charakterizaci vlastností nových organických materiálů pro solární články. V teoretické části je rešerše na téma solární články a je zde popsána fotovoltaická přeměna energie. Praktická část zahrnuje přípravu solárních článků s klasickou i invertovanou strukturou a porovnává jejich účinnost na transparentních elektrodách od různých výrobců.
This bachelor thesis concentrates on the properties characterization of new organic materials for solar cells. In the theoretical part, there is a solar cells themed literature search and a description of the fotovoltaic energy conversion. The practical part includes the preparation of solar cells with classic and invert structure and comparsion their efficiency on transparent electrodes from a different producers.
Description
Citation
SIONOVÁ, M. Organické solární články [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Spotřební chemie
Comittee
prof. Ing. Martina Klučáková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Boleslav Taraba, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Vítězslav Oruba, CSc. (člen) doc. Ing. Václav Prchal, CSc. (člen) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Klučáková - Byla experimentálně ověřena změna viskozity u High Tg PPV s přídavkem PCBM? Taraba - V jakých jednotkách je plošný odpor vrstev? Veselý - Co způsobilo šum v naměřených UV-VIS spektrech? Na jakém přístroji byla spektra měřena? Co znamená normalizovaná absorbance?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO