Návrh optického vysílače

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřená na návrh optického budiče, jež je zařízení pro přenos informace optickým prostředím. Při jeho návrhu se v první řadě zvolí vhodné přenosové médium a sice laserová dioda LD používaná v optických komunikacích. Musí se klást důraz i na její univerzálnost použití. Dále je třeba signál přiváděný na LD vhodným způsobem modulovat. V dnešních profesionálních optických komunikacích se používá přímá intenzitní modulace metodou „ON-OFF“ klíčování, které obstará spolu s dalšími funkcemi integrovaný obvod firmy Maxim. Dále se řeší potřebné ochrany elektrického obvodu a zejména pak samotné LD. Nároky jsou kladeny především na proudové a tedy i teplotní vlivy LD ve vysílači, na možnou velikost přiváděného signálu atd.
This work dissert on proposal of optical ampifier excitor for transmission of information using optical enviroment. For proposition was chosen suitable transmission enviroment and LD diode that is used in optical communications. Accent was put at universal using of diode. Than was solved the modulation of input signal, it is used the „on-off“ keying, which is proceeded by integrated circuit, which is designed for none extreme transmission speeds. The work contains the solution of the potection of electrical circuit and LD diode against high current and thermal influences in transmitter.
Description
Citation
VRASPÍR, M. Návrh optického vysílače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (člen) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) doc. Ing. Milan Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO