Komunikace teplotních senzorů s CPLD přes sběrnici SMBUS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je seznámení se s dvoudrátovou komunikací na sběrnici SMBUS, konkrétně se jedná o vzájemnou komunikaci obvodu FPGA s teplotními senzory. Zpracování práce obsahuje výběr vhodného teplotního senzoru, návrh modulu pro měření teploty a návrh programu pro programovatelný logický obvod. Program zpracovává data z modulů pro měření teploty a zobrazuje je na LED displeji. Program umožňuje zobrazení minimální, maximální a průměrné teploty za určitý čas. Všechny programy pro logický obvod jsou realizovány v jazyce VHDL. Dále teploměr posílá data do PC pomocí rozhraní UART. Zde je teplota opět zobrazována a zaznamenávána. Při práci byla použita vývojová deska SPARTAN-3 a návrhový systém Xilinx ISE 9.2i.
The goal of bachelor’s thesis is the introduction with two - wire circuit communication on the SMBUS, it is concretely related to alternate communication of FPGA with thermal sensors. The bachelor’s thesis also contains the choice of optimal thermal sensor, the proposal of module for measuring the temperature and proposal of programme for Programmable Logical Device. The programme processes data from the modules of temperature measurement and data are indicate on LED display. The programme makes it possible to display minimum, maximum and average temperature during certain time interval. All of programmes are implemented for logical device in VDHL language. The thermometer sends data to Personal Computer over UART interface. There is temperature displayed and storaged once again. During working on this bachelor’s thesis was used SPARTAN-3 starter board and design system Xilinx ISE 9.2i.
Description
Citation
TONAR, K. Komunikace teplotních senzorů s CPLD přes sběrnici SMBUS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Sedláček, CSc. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) prof. Ing. Stanislav Zvánovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO