Digitální zpracování signálu z tlakových senzorů prostřednictvím CPLD

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cielom tohto semestrálneho projektu je návrh elektronickej časti snímacieho systému na meranie výšky vo forme modulu k vývojovej doske XC2-XL a jeho následná realizácia v podobe plošného spoja. V projekte je popísaný princíp spracovania signálu z tlakového senzoru MPXH6250, jednotlivé bloky navrhnutého modulu a princíp barometrického merania výšky. Táto práca taktiež stručné oboznamuje s návrhovým prostredím Xilinx ISE, s jazykom VHDL, s princípom a aplikáciou tlakových senzorov, so štruktúrou programovatelných logických obvodov CPLD a FPGA, s vývojovými doskami XC2-XL, The Xilinx Spartan-3 Starter Kit, s programovatelnými logickými obvodmi CPLD Coolrunner-II XC2C256 a Spartan-3 XC3S200 FPGA použitými na vývojových doskách. Dôležitou časťou je návrh algoritmu na spracovanie logaritmu v digitálnej logike a zápis navrhnutého algoritmu vo VHDL jazyku.
The goal of this bachelor’s thesis is to design electronic part of the scanning system used to measure altitude. The electronic part is designed as module connected to the development platform XC2-XL. This module is realized like PCB. The principles of the signal processing of the signal from the pressure sensor MPXH6250, particular blocks of the designed module and principle of the barometrical altitude measuring are also described in this thesis. Thesis briefly informs about designing environment Xilinx ISE, VHDL language, the principle and the application of the pressure sensors, the structure of the programmable logic device CPLD and FPGA, the development platforms XC2-XL, the Xilinx Spartan-3 Starter Kit, the programmable logic devices CPLD Coolrunner-II XC2C256 and Spartan-3 XC3S200 FPGA used on the development platforms. The very important part is to design algorithm for processing the logarithm in the digital logic and it´s implementation in VHDL language.
Description
Citation
ZÁTURA, M. Digitální zpracování signálu z tlakových senzorů prostřednictvím CPLD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Sedláček, CSc. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) prof. Ing. Stanislav Zvánovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO