Automatické řízení manuální klimatizace v automobilu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá rozborem možností realizace adaptoru k manuální klimatizaci, který by umožnil automatické nastavování zvolené teploty v automobilu. Součástí tohoto rozboru je blokový návrh analogového i digitálního provedení adaptoru automatické klimatizace. Obě bloková schémata jsou doplněna popisem funkce. Na základě zhodnocení kladů a záporů obou provedení bylo rozhodnuto realizovat analogovou verzi adaptoru klimatizace. Je uveden detailní popis dílčích funkčních bloků a analytický rozbor jejich vlivu na celkovou přesnost nastavení požadované teploty. V rámci bakalářské práce je proveden obvodový návrh všech dílčích bloků adaptoru manuální klimatizace. Součástí návrhu je vytvoření všech podkladů pro konstrukci funkčního vzorku zařízení. Poslední fáze bakalářské práce se zabývá realizací funkčního vzorku adaptoru a jeho kalibrací pro měření a regulaci teploty v automobilu.
This bachelor’s theses deal with possibility of realization manual air-conditioning adaptor analysis, which would enable automatic adjusting of elected temperature into a car. Part of this analysis is block proposal of type of analog and digital construction of automatic air-conditioning adaptor. Both block diagrams are accompanied with functional description. Due to pro-and-con evaluation of both types of construction was decided to realize analog version of air-conditioning. Detail partial functional description of functional blocks and analytical analysis of its influence to general temperature adjusting accuracy are presented. Within bachelor’s theses is performed circuit proposal of all partial blocks of manual air conditioning adaptor. Component of proposal is creating of all bases for construction of functional equipment model. Final phase of bachelor's theses deal with realization of functional adaptor model and its calibration for measuring and temperature control into a car.
Description
Citation
ZAJÍC, J. Automatické řízení manuální klimatizace v automobilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (místopředseda) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Růžička, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Hertl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO