Zvýšení rychlosti v traťovém úseku Střelice - Moravský Krumlov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce si klade za cíl prověřit možnosti zvýšení rychlosti pro traťový úsek Střelice – Moravský Krumlov. Zvýšení rychlosti je posuzováno se současnými geometrickými parametry koleje. Ojediněle je proveden posudek s navrhovanými změnami geometrických parametrů koleje. Navrhované změny nesmí způsobit výrazné zásahy do tělesa tratě. V obou případech je brán ohled na omezení rychlosti v místech železničních přejezdů, kolejových rozvětvení, poloh návěstidel apod. Návrh je zpracován za pomoci nákresného přehledu železničního svršku
The aim of this thesis is to examine the possibilities of increase of speed on a railway track section between Střelice and Moravský Krumlov. The increase of speed is examined according to contemporary geometric parameters of the railway track. Sporadically an assessment with proposed changes of geometric parameters of the railway track is conducted. The proposed changes cannot cause any profound transformations of the body of the railway track. In both cases a restriction of speed by level crossing, a track branching and position of semaphores are taken into consideration. A proposal is elaborated with help of an overview of railway top.
Description
Citation
DVOŘÁK, J. Zvýšení rychlosti v traťovém úseku Střelice - Moravský Krumlov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO