Optimalizace výroby tlakového odlitku.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem projektu je optimalizace výroby tlakového odlitku, který slouží jako jedna z částí rukojeti pro kancelářský nábytek. Hlavní důraz byl kladen na operaci omílání sloužící k zaoblení hran dílců, které jsou po odlévání velmi ostré. Bylo provedeno testování jednotlivých parametrů omílání a výsledkem je několik dílčích doporučení, které vedou ke zvýšení efektivity výroby a zkvalitnění výrobního procesu. Jedná se o úpravu separačního cyklu omílání, návrh optimálního počtu dílců v jednotlivých vsázkách a inovaci druhu a rozměrů omílacích tělísek. Projekt je doplněn o návrh nového a efektivnějšího rozmístění dílců na přepravních paletách.
The project aim is an optimalization of production of pressure die casting, which serves as a one part of handle in office furniture area. The main emphasis was for mass finishing operation, which serves for rounding of very sharp part edges after die casting operation. A few tests of single mass finishing parameter was carried out and as result was a few partial recommendations for an increasing of production efficiency and improving of manufacturing process, namely an adjustment of separation cycle, proposal of optimum amount of pieces in each single batch and an innovation of chips type and dimensions. The project includes a proposal of a new and more efficiency layout of pieces on the transport pallet.
Description
Citation
VENCÁLEK, J. Optimalizace výroby tlakového odlitku. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (místopředseda) prof. Ing. ildikó Maňková, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Brychta (člen) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-23
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Co je myšleno označením šroubu průměr 3,9x16mm? (str.13) 2. Jak byla hodnocena intenzita omílání?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO