Kontrola imisí na lékařském pracovišti.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá možnostmi měření a kontroly imisí na lékařském pracovišti. Seznamuje s plynnými imisemi vyskytujícími se především na operačních sálech a zaměřuje se na možné způsoby detekcí těchto plynů. Dále jsou v práci přiblíženy detekční techniky nabízené firmami Brüel &Kjar a LumaSense Technologies. Pro srovnání je uvedena i možnost detekcí užitím analyzátorů firmy Geotechnical Instruments. Závěr práce je věnován návrhu systému měření plynných imisí na lékařském pracovišti – operačním sále.
Bachelor’s thesis deals with the possibilities of measurement and test immissions on the medical workplace. It acquaints with the gasses immissions occurring mainly on the surgery. It is focused on possible ways of detection. The Bachelor’s thesis describes techniques of detection offered by companies Brüel & Kjaer and LumaSense Technologies. For comparison, there is given the possibility of detection by Geotechnical Instruments. The final section is dedicated to system of measurement air immissions on the medical workplace, especially to surgery.
Description
Citation
MACKOVÁ, P. Kontrola imisí na lékařském pracovišti. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-18
Defence
Studentka prezentovala výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Studentka reagovala na všechny dotazy položené v diskusi a odpověděla na všechny otázky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO