Kriteriální funkce pro registraci obrazů sítnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním kriteriálních funkcí, které jsou využívány při registraci obrazů sítnice oka. Kriteriální funkce vyjadřují míru podobnosti obrazů, a tím značně ovlivňují správnou registraci. Cílem práce je nalezení kriteriální funkce, která je nejvhodnější k přesné registraci snímků. Samotná registrace obrazů je velice složitá, je potřeba zohlednit různé aspekty kriteriálních funkcí, jako je jejich jednoznačnost a rovněž tvar funkce pro různě zkreslené snímky.
This bachelor‘s thesis is focused on comparison criterial functions, which are usually used in registration of retinal images. Criterial functions reflect degree of images’ sameness thereby they influence proper registration considerably. The aim of this thesis is to discover criterial function, which is the best for image registration of retina. Registration of images is very difficult; it is important to get some informations such as an uniqueness or a shape of function.
Description
Citation
HORÁKOVÁ, P. Kriteriální funkce pro registraci obrazů sítnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (člen) Doc. MUDr. Lenka Vargová, Ph.D. (člen) Doc. MUDr. Robert Roman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Studentka prezentovala výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázka oponenta byly zodpovězeny bez výhrad komise. Do diskuse se zapojil doc. Kolář, doc. Kozumplík a doc. Drastich, byla položena otázka: Jak je definována: FWHM a co hodnotíme v rámci procesu zobrazení pomocí koeficientu FWHM? Studentka odpověděla s přehledem. Studentka obhájila bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO