Využití vlnkové transformace pro zpracování snímků sítnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na využití vlnkové transformace v diagnostice chorob očního pozadí resp. sítnice. Vlnková transformace umožňuje dekompozici obrazu očního pozadí. S následnou segmentací pomocí prahování to vede k lepší přehlednosti obrazu a jednodušší diagnostice morfologicko-anatomických změn na očním pozadí. Součástí práce je též seznámení s vlnkovou transformací a rodinou mateřských vlnek. Zběžně je v práci rozebrán rozklad obrazu dle RGB barevného modelu, filtrace obrazu a prahování. V údvodních kapitolách jsou uvedeny základní poznatky z anatomie, fyziologie a patofyziologie zrakového orgánu.
Work is focused on usage wavelet transform in diagnostic of retinae illness. Wavelet transform enables decomposition of eye background pictures. With the following segmentation by force of thresholding it leads to lucidity of picture and simpler diagnostics of morphological and anatomical changes. Part of work is also familiarization with wavelet transform and mother's wavelet family. Marginally is in work analysed picture segmentation according to RGB coloured model, picture filtration and thresholding. In opening chapters are mentioned essential piece of knowledge from anatomy, physiology and pathology.
Description
Citation
PORTYŠ, J. Využití vlnkové transformace pro zpracování snímků sítnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (člen) Doc. MUDr. Lenka Vargová, Ph.D. (člen) Doc. MUDr. Robert Roman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl otázku oponenta. Do diskuse se zapojil doc. Kozumplík, položil otázku týkající se použitého algoritmu. Student odpověděl částečně. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO