Biometrie otisku prstu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Algoritmy sloužící pro identifikaci a verifikaci osob pomocí rozpoznávání otisků prstů jsou již dlouhodobě rozšířeny a využívány ve forenzních aplikacích i v soukromém sektoru. Cílem této práce je seznámení se s různými aplikovanými matematickými modely zpracování obrazů otisků v digitální podobě. Druhým úkolem je prezentace algoritmického řešení vybraného postupu identifikace osoby pomocí otisku prstu. Algoritmus je řešen ve vývojovém prostředí programu Matlab.
Algorithms designed for identification and verification persons by fingerprints recognition are spread and used as in forensics aplications as in private sector for a long time. The aim of this thesis is to make us aquainted with various aplicated mathematic models of fingerprint processing in digital way. Second task is the presentation algorithmic solution of chosen subject identification procedure by force of Fingerprint matching. Algorithm is solid in the development environment platform Matlab.
Description
Citation
SMÉKAL, O. Biometrie otisku prstu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (člen) Doc. MUDr. Lenka Vargová, Ph.D. (člen) Doc. MUDr. Robert Roman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-18
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázka oponenta byla zodpovězena studentem. Do diskuse se zapojil doc. Kolář, položil otázku: Proč bylo nutné zavádění souřadného systému? Student odpověděl s porozuměním. Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO