X Kogenerace s využitím palivových článků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je představit palivové články jako efektivní kogenerační zdroj. A srovnat jej s běžně využívanými kogeneračními jednotkami se spalovacími motory. Práce je rozdělena do čtyř částí. V první je úvod do otázky primárních zdrojů. Druhá pojednává o kogeneračních jednotkách se spalovacími motory. Třetí část je o palivových článcích, jejich druzích a využití. Ve čtvrté části je ekonomické srovnání obou technologií
Point od this diploma work is present fuel cell like effective cogeneration source. Next compare with currently used cogeneration unit with combustion engine. This diploma work is split in four parts. First is introduction in the question primary resources. Second part discuss about cogeneration units with combustion engines. Third part is about fuel cells, their sorts and utilization. In fourth part is the economic compare both technology.
Description
Citation
HRBÁČEK, L. X Kogenerace s využitím palivových článků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen) Prof. Ing. Stanislav Veselý, CSc. (člen) Ing. Bedřich Heinze (člen)
Date of acceptance
2008-11-06
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO