Poka Yoke systém výroby CVS nízká těla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá systémem Poka Yoke, který slouží k dosažení nulových vad a omezení kontroly jakosti. Existují různé druhy chyb, z nichž nejčastější jsou chyby způsobené operátorem. Pomocí metody Poka Yoke je možné navrhnout taková opatření, která tyto chyby eliminují. Ve spolupráci se společností IMI International s.r.o., divizí Norgren CZ a pod vedením Production Engineer Petra Štohla a Product Design Engineer Ondřeje Kubernáta se zaměřuji na montáž CVS nízkého ventilu. Při této montáži sleduji práci operátora, který se v jednotlivých krocích může dopouštět různých chyb, které mohou negativním způsobem ovlivnit funkci CVS nízkého ventilu. U každé chyby vyhodnocuji její závažnost a pro nejzávažnější z těchto chyb navrhuji kontrolu práce operátora, která by vedla k jejímu odhalení.
Bachelor’s thesis deals with the Poka Yoke system, which is used to achieve zero defects and limitations of quality control. There are different types of mistakes, of which the most common mistakes are caused by the operator. Using the method Poka Yoke it is possible to propose such measures to eliminate mistakes. In cooperation with IMI International s.r.o. company, a division Norgren CZ and led by Production Engineer Petr Štohl and Product Design Engineer Ondřej Kubernát I focuses on the assembly of CVS low valve. In this assembly I monitor to operator, who can make the different mistakes in the individual steps, which may negatively affect the function of CVS low valve. I evaluate the severity for each mistake and for the most serious of these mistakes I suggest the possibility of checking the work of the operator that would lead to its discovery.
Description
Citation
KLABAL, P. Poka Yoke systém výroby CVS nízká těla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Milan Žalman, CSc. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Zezulka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-16
Defence
Student obhájil bakalářskou práci a úspěšně zodpověděl položené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO