Autonomní ovladač antén v azimutu a elevaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tento semestrální projekt se zabývá konstrukcí zařízení k ovládání anténní soustavy, jejíž pohyb je uskutečněn pomocí rotátorů od firmy YAESU nebo EGIS. Tento ovladač umožňuje řízení rotátorů na základě dat přijatých z PC připojeného přes rozhraní USB, nebo autonomně zadáním požadovaného směrování či výběrem ze seznamu družic uložených v mikrokontroléru autonomního ovladače. Pro umožnění autonomní funkce obsahuje popisované zapojení alfanumerický LCD zobrazovač a čtyři základní ovládací tlačítka. Je také vybaveno rozhraním PS/2 pro připojení externí numerické klávesnice. Řízení rotátorů je uskutečněno dvěma oddělenými řídícími rozhraními pro rotátory YAESU a rotátory s rozhraním RS-232. Komunikaci s PC umožňuje sběrnice USB.
The aim of this semester project is the construction of device which drives an antenna system whose movement is realized by YAESU or EGIS antenna rotors. This antenna controller provides driving on basis data received from PC connected through the USB or autonomous by including required direction or by choosing target satellite from a list in microcontroller. For autonomous function device contains alphanumeric LCD display and four basic buttons. Also it contains PS/2 interface for connecting a numeric keyboard. Rotors driving are realized by two separate driving interfaces for YAESU and RS-232 controlled drivers. Communication with PC is provided by the USB.
Description
Citation
MÍLEK, Č. Autonomní ovladač antén v azimutu a elevaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaromír Kolouch, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Pavel Horský (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO