Jednotka A/D převodníku s výstupem dat po sériové lince

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá měřením napětí a zpracováním takto získaných údajů. Zpracujícím systémem je v tomto případě šestnáctibitový mikrokontroler PIC firmy Microchip, který převádí vstupní data na výstupní pomocí zadané nelineární křivky. Naprogramování mikrokontroleru bylo provedeno v jazyce symbolických adres. Cílem práce bylo vytvořit jednotku, jenž bude součástí speciálního přístroje pro nepřímé měření neelektrické veličiny. Výsledná data mají být předávána nadřazenému systému po sériové lince RS-232 k dalšímu využití.
This work is about measuring voltage and manipulating with this way obtained data. Manipulating system is in this case 16-bit microcontroler PIC by Microchip, that transforms input data to output using known non-linear trace. Microcontroler has been programed in the symbolic adress language. I had to create a unit that would be a part of the special device for indirect measuring non-electric quantity. Output data should be sent to the superior system by serial bus RS-232 for a next use.
Description
Citation
LECIÁN, P. Jednotka A/D převodníku s výstupem dat po sériové lince [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (člen) Ing. Milan Motl, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO