Počítačové modelování hřebenové trychtýřové antény

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tento projekt zahrnuje návrh a simulaci dvojité hřebenové trychtýřové antény s kmitočtovým pásmem od 1,73 GHz do 14,94 GHz. Zaměřuje se především na výpočet rozměrů trychtýře pro požadovaný zisk 20 dB a parametry dvojité hřebenové trychtýřové antény. Hlavní podstatou projektu je návrh antény s její počítačovou simulací. Anténa je modelovaná a simulovaná programem CST Microwave Studio.
This project includes design and simulation of double ridge horn antenna with frequency range from 1,73 GHz to 14,94 GHz. This work is especially target to calculation proportion of horn for requested gain 20 dB and parameters of double ridge horn antenna. The main aim of project is design of antenna with her computer simulation. Antenna is created and simulated by program CST Microwave Studio.
Description
Citation
LACKO, T. Počítačové modelování hřebenové trychtýřové antény [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) Ing. Petr Šmíd, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO