Elektromyografie, měření elektrické aktivity svalů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Úlohou této práce bylo seznámit se s problematikou meření elektrické aktivity svalu. Byla to teoretická část ve které jsem se dále seznámil s počitačovým meřícim systémem Biopac a jeho možnostmi měření sledovaných veličin. Následovala praktická část, ve které problematiku podle teoretických poznatkú sledujeme na skupině lidí. Podle protokolu zjištění vlivu fyzické zateže na EMG jsem Biopacem získal data a ty jsem štatisticky analyzoval. Získanými daty byla ověřena hypotéza. V posledným kroku jsou data prezentovaná v grafickom prostředí Matlab-Guide. Po načtení EMG měřené osoby jsou zobrazeny průběhy bez, s a po výkoně se zátěží. Lze volit z různych analýz.
The task of this thesis was to become acquainted with the issue of measuring of muscle electric activity.In the theoretical part we became familiar with the computer measuringsystem BIOPAC and its options to measure monitored magnitudes. This continue with practical part, in which we watch the problematic according to a theory in a group of people. We learned data with BIOPAC according to protocol of the result of physicaleffort influence on EMG. In the end the results were statistically analysed. The data as a product offallowing research were verified by hypothesis. In thelast step, the data are presented in graphical user interface development environment. After loading of the EMG of measured person, the process are displayed-without, with and after the power with onus. It is possible to choose from different analyses.
Description
Citation
KOŘÍNEK, P. Elektromyografie, měření elektrické aktivity svalů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) Ing. Petr Šmíd, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO