Mikroprocesorem řízený měřič výkonu do kmitočtu 10GHz

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout mikrokontrolérem řízený měřič výkonu založený na logaritmickém detektoru AD8317 firmy Analog Devices, vytvořit desku plošných spojů a ověřit základní funkčnost. Logaritmický detektor AD8317 je vhodný pro měření výkonu vysokofrekvenčního signálu o úrovni asi –55 dBm až –3 dBm ve frekvenčním pásmu od 1 MHz do 10 GHz. Jeho výstup poskytuje stejnosměrné napětí úměrné úrovni vstupního vysokofrekvenčního signálu. Toto je vhodné k A/D převodu a číslicovému zpracování mikrokontrolérem. Výsledkem práce je kompletní měřicí přístroj.
The aim of this work is to design a microprocessor controlled power measurement system which is based on the logarithmic detector AD8317, then to create a printed circuit board and to test its functioning. The logarithmic detector AD8317 is acceptable for measurement of high frequency signal’s power of the level between approx. –55 dBm and – 3 dBm in the frequency bandwidth of 1 MHz to 10 GHz. Its output provides DC voltage which is corresponding to the decibel-scaled level of the input signal. This is suitable for A/D conversion and digital processing by the microprocessor. The result of the work is a complete measurement system.
Description
Citation
KLÍMA, M. Mikroprocesorem řízený měřič výkonu do kmitočtu 10GHz [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Svačina, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) Ing. Vlastimil Navrátil, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO