Podrobná analýza složitých konstrukčních detailů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Hlavním cílem práce je nalezení a popsání závislosti mezi únosností čepového spoje a velikostí vrtání otvoru pro čep. Stanovení této závislosti je provedeno podle normy ČSN EN 1993-1-8, teoretického řešení a nakonec pomocí metody konečných prvků v systému ANSYS. Druhý cíl práce se zaměřuje na ověření výsledků zatěžovacích zkoušek pomocí numerických metod. Numerické řešení je provedeno ve dvou analýzách s různými konečnými prvky. Nejvýstižnější model je následně použit jako podklad pro popsání vtzahu mezi únosností a průměrem otvoru.
The main objective of the thesis is to find and describe dependence between load carying capacity of a pin connection and a pin hole drilling. The dependence will be made in according to standard ČSN EN 1993-1-8, by theoretical solution and finally by finite element method in the ANSYS system. The second objective of the thesis is focused on a verification of load test results by numerical methods. Numerical solution will be made up in two analysis with different types of finite elements. The most fiiting model will be used as a basis for description of the relationship between capacity and diameter of drilling.
Description
Citation
HOKEŠ, F. Podrobná analýza složitých konstrukčních detailů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO