Precizní regulovatelný zdroj

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá navržením precizního spínaného zdroje. Tento spínaný zdroj pracuje s maximální střídou 99 %. Vstupní napětí je 12 V a výstupní je možno nastavit v rozsahu 1,2 V - 11,9 V. Proudově je možno zdroj zatížit 0 A - 20 A. Celý zdroj je řízen mikrokontrolérem. Při samotném řešení návrhu spínaného zdroje bylo vyvinuto pět prototypů. Poslední prototyp funguje dobře, avšak na výstupu se objevilo značné rušení.
This bachelor´s thesis deals with the proposing precise switching power supply. This switching power supply works with a maximum of 99 % duty cycle. Input voltage is 12 V and output can be set in the range of 1.2 V - 11.9 V. Current can be a source of burden 0 A - 20 A. The entire power supply is controlled by microcontroller. While addressing the proposal switching power supply have been developed five prototypes. Last prototype works well, but the output appeared significant interference.
Description
Citation
PAWLAS, A. Precizní regulovatelný zdroj [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) Ing. Ilona Müllerová, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-12
Defence
Student seznámil komisi se svou bakalářskou prací a předložil komisi na ukázku praktickou realizaci své práce. Student dále hovořil o přínosu své práce v rámci většího projektu, do něhož je sám zapojen.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO