Technologie obrábění vnějších závitů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této bakalářské práci vypracované na téma „Technologie obrábění vnějších závitů“ je uvedeno základní rozdělení jednotlivých druhů závitů a jejich označení. Dále jsou popsány jednotlivé druhy výroby vnějších závitů třískovým obráběním. U vybraných druhů obrábění je uveden jednotkový strojní čas a s ním i spojené celkové náklady na výrobu vnějšího závitu.
In this bachelor’s thesis written on theme „Technology cutting external thread“ is mentioned basic overwiev of external threads and their labeling. Further there are described types of manufacturing external threads chip machining. For chosen type of machining is calculated unit machine time with it’s associated total costs to manufacture external thread.
Description
Citation
DOSTÁLOVÁ, M. Technologie obrábění vnějších závitů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, CSc. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen) Ing. Václav Peterka, MBA (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Bakalářka seznámila komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděla otázky oponenta a dalších členů komise. Odkud byl převzat vztah L = 7/6 * d2 * pi? Co je to "kontrola", co je "měření", platí "měření závitovými kalibry"? Srovnání tváření a řezání závitů. Příprava polotovaru pro tyto metody výroby závitu (jeho rozměr). Sled operací při výrobě závitů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO