Získávání dat z kamer

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá možnostmi vytvoření vhodného prostředí k ovládání a nastavení kamer. V první části jsou popsány základní možnosti připojení kamer a vysvětleny jednotlivé parametry kamer. V druhé části je ukázáno, jak je možno vytvořit aplikaci, kde bude možno spustit více kamer současně, a které umožní jednoduché nastavení parametrů v programu MATLAB a programu C++BUILDER s využitím knihoven OpenCV.
This thesis describes the principles of making application which is able to set and control camera. The first part describes basic camera connections and it explains definition and specification of camera’s features. The second part of my thesis describes implementation of application, which can use more cameras to image preview, image acquisition and to simply set of camera’s features. To implement the applications we can use MATLAB and C++BUILDER uses opencv libraries.
Description
Citation
TYLŠ, L. Získávání dat z kamer [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Stanislav Ďaďo, DrSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (místopředseda) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Student obhájil diplomovou práci a úspěšně zodpověděl položené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO