Bezpečnostní systémy v motorových vozidlech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o bezpečnostních a komfortních systémech v motorových vozidlech. Je zaměřena na bezpečnostní systémy, jako jsou bezpečnostní pásy a jejich předpínače, airbagy a jejich rozdělení a na řídící jednotky pro aktivaci samotných bezpečnostních prvků. Dále pojednává o funkci hlavových opěrek a o systému aktivní opěrky hlavy a také o systému bezpečného převážení dětí v automobilech. Zabývá se také komfortními systémy a stručně nastiňuje směry ve vývoji bezpečnostních systémů. Poslední část bakalářské práce se zabývá analýzou a experimentálním měření na nárazovém snímači. Je popsán princip funkce akcelerometru ADXL150 a je provedeno praktické měření na tomto snímači včetně zhodnocení naměřených výsledků.
This bachelor’s thesis considers by safety and comfort systems in motor vehicles. Is concentrate to safety systems for example seat belts and tighteners, airbags and their separations and about direct units for activation safety systems. Next about system of active head rest and about safety transport of children in cars. Deal with comfort systems and shortly discuss about trend of safety systems. The last part of bachelor’s thesis considers of analyse and experimental measurement of dump sensor. Function of accelerometer ADXL150 is described and the practical measurement is made with including evaluation of measured results.
Description
Citation
ŠEVČÍK, P. Bezpečnostní systémy v motorových vozidlech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Vladimír Aubrecht, CSc. (člen) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student obhajoval svoji bakalářskoh práci na téma "Bezpečnostní systémy v motorových vozidlech". Student se během obhajoby věnoval popisu bezpečnostních systémů. Po obhajobě student odpověděl otázky oponenta i komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO