Počítačové řízení prvků inteligentní elektroinstalace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou inteligentní elektroinstalace. V úvodu je popsán princip funkce inteligentní elektroinstalace, její základní části, topologie a rozdělení. V druhé části se nachází praktická aplikace, postavená na prvcích systému INELS. Na tomto příkladu je uvedeno porovnání s konvenční (klasickou) elektroinstalací. Konfigurace inteligentní elektroinstalace je realizována pomocí software IDM. Na závěr je předvedena ukázka vizualizace, možnost dálkového řízení a správa funkcí pomocí datové sítě.
This bachelor thesis deals with the field of intelligent wiring. In the first part, there is an explanation of how the inteligent wiring works, its main parts, topology and categorization. In the second part, there is an example of practical application which is built on the elements of the INELS system. There is also a comparison with the classic (conventional) wiring. It is followed by programming and setting up of the wiring with the included software IDM. Finally, there is an example of visualization, a possibility of remote control and function management with a data net.
Description
Citation
KOLÁŘ, M. Počítačové řízení prvků inteligentní elektroinstalace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Stanislav Rusek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Evžen Haluzík, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Anton Beláň, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Student prezentoval svoji bakalářskou práci a v diskuzi odpověděl na všechny položené otázky zadané oponentem a vedoucím bakalářské práce i komisí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO