Komunikace mezi Matlabem a programovatelným automatem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je prostudování softwarové podpory firmy B&R a na jejím základě vytvořit program pro zobrazování dat v MATLABu. Budou tedy prostudovány možnosti vytvoření komunikace s PLC. Z dostupných metod bude vybrána ta nejvhodnější, která bude realizována. Výsledkem práce je vytvoření grafického rozhraní, pro zobrazení proměnných PLC, tvorba souboru a grafů.
The aim of this work is to study the software support of The B & R company, and to develop a program based on this study which is displaying data in MATLAB. Various options of a creation of the communication with the PLC will be studied then. The best method will be selected from available methods. This method will be realized. The result of this project is a creation of a graphic interface for displaying the PLC variables, a creation of files and graphs.
Description
Citation
ZBRANEK, M. Komunikace mezi Matlabem a programovatelným automatem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Milan Žalman, CSc. (předseda) prof. Ing. František Zezulka, CSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student obhájil bakalářskou práci a úspěšně zodpověděl položené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO