Archeologický park v Mikulčicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Koncept rozvíjející se ve dvou rovinách reagujících na povahu místa a tématu. Charakteristiky krajiny lužního lesa v povodí řeky Moravy a podstata hodnot archeologicky cenné lokality. Muzeum je longitudinálním objektem, ve zdejší krajině přirozeným jako kmen stromu vyplavený na břeh jarní zátopy. Volně je k němu připojena hmota archeologické základny, jako větev zachycená jeho vahou. Orientace muzea otvírá komponovaný výhled na archeologický park.
The concept evolves in two layers, in response to nature of the location and the theme. Characteristics of the floodplain forest landscape in the basin of river Morava and the essence of archeologicaly valuable area. Museum is a longitudinal object, in local landscape as natural as a tree-trunk drifted ashore in a spring submersion. The volume of the archeological centre is attached loosely as a branch captured by its weight. Orientation of the museum provides a composed view of the archeological park.
Description
Citation
VOMELOVÁ, Š. Archeologický park v Mikulčicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Ivan Petelen, CSc. (předseda) doc. Ing. arch. Viera Lichardová, Ph.D. (místopředseda) Ing. arch. Pavla Čechová, Ph.D. (člen) doc. Ing. arch. Josef Hrabec, CSc. (člen) Ing. arch. Martin Kovařík, Ph.D. (člen) doc. Ing. arch. Antonín Odvárka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-05-31
Defence
Studentka představila svou diplomovou práci a reagovala na dotazy členů komise a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO