Zabezpečovací systém RD - zdroj

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce bylo seznámení s požadavky na napájení zabezpečovacích systému, navrhnout koncept zdroje se záložním olověným akumulátorem. Realizovat funkční vzorek zdroje a zdokumentovat. V práci se vyskytuje návrh stabilizovaného zdroje, který napájí komponenty EZS. Nabíjecí obvod pro olověný akumulátor, signalizační konektory pro přítomnost síťového napětí a konektory pro indikaci nízkého napětí akumulátoru. V návrhu je také odpojovač akumulátoru při velmi nízkém napětí akumulátoru (likvidačním napětí akumulátoru). V návrhu je také přítomna piezosirénka pro poplach vyhlášený ústřednou. Realizace zdroje byla navrhnuta na jednu desku plošných spojů a spolu s olověným akumulátorem, transformátorem jsou vloženy do jedné krabice do které vede přívodní napájecí kabel.
The main goal of this bachelor thesis was to name all the requirements connected with alarm system power supply and to suggest a concept of a source with reserve lead-acid accumulator. Furthermore there is documentation of realisation of functional specimen. In this thesis there is a concept of stabilized power supply suppliyng the EZS components. The charging circuit for the lead-acid accumulator, connectors signaling the presence of system voltage and indicating connectors for low accumulator voltage. In the concept you can also find accumulator disconnector in case of low accumulator voltage ( liquidation accumulator voltage ). There is also piezobuzzer for the alert put on by switchboard station. The power supply was designed on the printed circuit board (PCB) and together with leadacid accumulator and transformator were placed in one box to which the supply cable is drawn.
Description
Citation
SOBOTKA, J. Zabezpečovací systém RD - zdroj [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ilona Janáková, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-16
Defence
Student zodpověděl všechny položené otázky a obhájil BP.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO