Přístroj pro elektroléčbu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce stručně pojednává o elektroléčebné terapii, která je jednou z hlavních fyzioterapeutických metod. Rozdělení této práce je na dvě hlavní části. V první části jsou popsány účinky elektrického proudu na lidský organismus a léčebné využití elektrického proudu ve fyzioterapii. Druhá část diplomové práce je zaměřena na návrh přístroje pro elektroléčbu. Je zde rozbor zadání, ze kterého vychází návrh zapojení jednotlivých bloků. Celý návrh terapeutického přístroje je doplněn elektrickými schématy a rozpisy součástek pro možnou realizaci.
The master thesis Equipment for electrotherapy treats of electropathic theraphy, which is one of the main physiotherapics metod. The paper contains two principal parts. In the first part are describe effects of electric current for human organism and the medical utilization of electric current in physiotherapy. The second part of the master thesis is address on the concept of the equipment for electrotheraphy. There is analysis of setting from which is coming out the proposal of connection to the particular packets. The full proposal of therapeutic equipment is complete with electric schemes and detailing of components for possibillitty of realization.
Description
Citation
PELIKÁN, M. Přístroj pro elektroléčbu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (předseda) doc. RNDr. Ing. Jiří Šimurda, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Dvořák, CSc. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Číp, Ph.D. (člen) MUDr. František Horálek (člen)
Date of acceptance
2010-06-07
Defence
Student prezentoval výsledky své diplomové práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázky oponenta byly zodpovězeny. Do diskuze se zapojil Ing. Číp a doc. Šimurda.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO