Posouzení energetické náročnosti rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá porovnáním několika úprav konkrétního rodinného domu, které by měly snížit jeho výslednou energetickou náročnost. Pro tyto účely je aplikován Národní kalkulační nástroj, který je v souladu s vyhláškou č. 148/2007 Sb. V závěru jsou jednotlivé úpravy vyhodnoceny z hlediska energetických úspor a prosté ekonomické návratnosti.
The bachelor’s thesis deals with a comparison of several modifications of the terraced house, which should reduce the final energy requirements. For this purpose National calculating tool is applied, which complies with Czech government regulation no. 148/2007 Coll. In conclusion, individual modifications are evaluated accordely to energy savings and simple return on investments.
Description
Citation
NĚMEC, M. Posouzení energetické náročnosti rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Rozdíl úspor u varianty se zateplením střechy a stropu mezi zónami (bez obvodových zdí) a varianty se zateplením jen obvodových zdí. Investiční náklady pro jednotlivé varianty.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO