Hodnocení finanční situace podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je vypracovat souhrn konkrétních postupů, které umožní zlepšit podnikatelskému subjektu jeho finanční situaci a zaměřit se na eliminaci nevyhovujících finančních ukazatelů. V této práci jsou použity nástroje finanční analýzy k rozboru finanční situace podniku. Na základě výsledků rozboru firmy jsou navrženy postupy ke zlepšení finanční situace.
Objective of this thesis is to make a summary elaboration of particular proposals, which can reform the financial situation of the company and target the elimination of inconvenient financial indicators. In this thesis, there are used the financial analysis methods to parse financial situation of the company. For a consideration of the company financial results are proposed the processes to improve the financial situation of the company.
Description
Citation
ČERVENÝ, P. Hodnocení finanční situace podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) prof. Ing. Ľubomír Šooš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (člen) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen)
Date of acceptance
2010-06-24
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl dotazy vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly položeny ještě následující dotazy: Do jaké míry využívá firma výrobní prostory? Jaká je ve firmě směnnost? Proč jsou některé vámi uváděné ukazatele variabilní a některé fixní? Kdo je nejvýznamnějším konkurentem vámi vybrané firmy pro výrobu elektronových mikroskopů? V současné době dochází ke stěhování firmy Edwards z anglie do Brna Jak byste charakterizoval zákazníky této firmy? Kdo kupuje jejich produkty? Diplomant zodpověděl dotazy všech členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO