Technologický postup výroby součásti OTVÍRÁK

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Projekt vypracovaný v rámci bakalářského studia oboru B-STG předkládá návrh technologie výroby výstřižku – součásti z ocelového plechu S235JR (ČSN 11 375). Na základě literární studie problematiky stříhání a výpočtů bylo navrženo stříhání v postupovém střižném nástroji. Střihadlo využívá normalizovaných komponent a je přizpůsobené k upnutí na lis LEN 40 C (výrobce TOMA INDUSTRIES s.r.o), s nominální silou 400 kN. Střižník a střižnice jsou vyrobeny ze slitinové nástrojové oceli 19 436.9 (POLDI 2002), tepelně zpracované podle výkresové dokumentace.
The project elaborated in frame of bachelor’s studies branch B-STG is submitting design of technology production of the cutting – a part made of steel plate S235JR (ČSN 11 375). Pursuant to of the literary pursuit a problem of the cutting technology and calculation was designed shearing on the follow cutting tool. The instrument make use of standardized components and it is adapted to attached into the press LEN 40 C (producer TOMA INDUSTRIES), with nominal tensile force 400 kN. Blanking punch and blanking die are made of alloyed instrumental steel 19 436.9 (POLDI 2002), heat-worked according to drawing documentation.
Description
Citation
NĚMEČEK, T. Technologický postup výroby součásti OTVÍRÁK [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) prof. Ing. Radko Samek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prácí a odpověděl na dotaz oponenta. Připomínky a otázky: 1. Vysvětlení konstrukce nástroje. 2. Vysvetlit tepelné zpracování. Jaký je rozdíl mezi zušlechtěním a kalením s popouštěním? 3. Na výkrese chybí mezi tažníkem a tažnicí vůle. 4. Bude mít hotový výrobek otřepy? Jak vypadá střižná plocha při běžném stříhání? 5. Vysvětlení použitého názvosloví v práci. 6. Uchycení střižníků a tažníků v upínací desce. Jak by probíhalo broušení po opotřebení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO