Rám sportovní čtyřkolky.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na vytvoření uceleného přehledu sportovně užitkových vozidel (čtyřkolek). V úvodu je použito, pro vytvoření této rešerše, základní kritérium, a to rozdělení podle použití. V další části se tato práce zabývá konstrukčními prvky čtyřkolek a jejich technickým popisem. Pod pojmem konstrukční prvek je myšleno zavěšení kol, systém odpružení, rám apod. Také se věnuje výsledným jízdním vlastnostem při rozdílné konstrukci těchto prvků, jak v terénu, tak i v silničním provozu. V poslední části je popsán směr, kterým se v současnosti ubírá vývoj čtyřkolek.
This bachelor paper is focused to the comprehensive overview of sport and utility ATVs. For this purpose in introduction is used as basic criterion classification of utilization. In next part this paper describes construction elements of ATV´s and technical description. As construction elements are mentioned wheel suspension, cushioning, frame etc. Also is described resulting driving quality with different construction designs in terrain as well as on roads. In last part described directions in actual ATVs development.
Description
Citation
PRÁŠEK, M. Rám sportovní čtyřkolky. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Bauer, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO