Návrh solárního systému pro rodinný dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem předkládané bakalářské práce je návrh solárního systému a jeho parametrů pro zadaný rodinný dům s ohledem na různá využití tepla přicházejícího do zařízení ve formě slunečního záření. Na základě literární studie, nabytých zkušeností a rad odborníků je v práci představena koncepce návrhu solárního systému a jeho základních částí. Samotnému návrhu solárního systému předchází seznámení se se slunečním zářením, současnými technologiemi pro jeho zpracování a jednotlivými prvky systému.
Objective of this thesis is the design of solar collector and its parameters for a designated family house with regard to the different uses of heat coming into the system in the form of sunlight. Based on literature studies, experience and advice of experts is at work introduced the concept of design of the solar system and its basic parts. Introduction of the sunlight and current technologies for processing and elements of the system priors the actual design of solar system.
Description
Citation
KUNDRÁT, R. Návrh solárního systému pro rodinný dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Finanční návratnost navrhovaného systému. Proč navržený systém není vhodný pro navrhovaný dům? Navržený stav by měl vždy vyhovovat konkrétnímu požadavku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO