Řízení modelu výtahu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem algoritmu řízení laboratorního modelu výtahu a vizualizací v programu Factory Talk View Studio. V úvodu práce je stručně popsána průmyslová komunikační síť AS-Interface a v praxi používané algoritmy řízení výtahů. V další kapitole je popsáno uspořádání a jednotlivé části laboratorního modelu výtahu. V neposlední řadě se zde řeší také komunikace mezi patry výtahu, kabinou a masterem AS-Interface a návrh funkčních bloků v programu RSLogix 5000. Hlavní náplní diplomové práce je návrh algoritmu řízení výtahu, ve kterém se využívá obousměrné sběrné řízení. V poslední kapitole je uveden návrh vizualizace výtahu, kterou lze tento výtah ovládat.
My graduation theses is focused on project of algorithm proceedings laboratorial model of a lift and visualization in computer program Factory Talk View Studio. In introduction is written about industrial comunication network AS-Interface and in practise used algorithm proceedings of a lift. In following capitol is described system and several parts of laboratorial model of a lift. Not least is solved also comunication among floors of a lift, cabin and master AS-Interface and project of functional block in computer program RSLogix 5000. General purpose of master’s theses is project algorithm proceedings of a lift which use double-sided collecting proceedings. In last chapter is noticed project of visualization, which control a lift.
Description
Citation
ŽŮREK, M. Řízení modelu výtahu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Stanislav Ďaďo, DrSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO