Poslední stupeň parní turbiny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá předběžným výpočtem parní kondenzační turbíny na středním průměru lopatkování. Regulační stupeň je řešen jako A-kolo rovnotlaký stupeň. Mnohastupňové lopatkování je řešeno jako přetlakový stupeň metodou ca/u. Následuje detailní výpočet posledního stupně se zkrucovanou lopatkou. Dále je provedeno porovnání výsledků s firemními výpočty. Na závěr je proveden zjednodušený návrh tvaru profilu lopatky.
This Master’s thesis deals with a pre-calculation of a steam condensation turbine on a blading mid diameter. The governing stage is solved as a A-turbine wheel, impulse blading. Multistage blading is solved as a reacion stage by ca/u method. Further, detailed calculation of last stage with a twisted blade is made. Thesis contains comparision of obtained results with a results provided by contracting company. Final part of thesis deals with a design of sectional shape of a turbine blade.
Description
Citation
ŠABACKÝ, F. Poslední stupeň parní turbiny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (předseda) prof. Ing. Stanislav Veselý, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen) Ing. Aleš John, MBA (člen) Ing. Tomáš Flimel (člen) Ing. Petr Hill (člen) Ing. Radovan Kundera (člen) prof. Ing. Oldřich Matal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO