Tetris 3D - vytvořený pomocí matic z LED diod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem zařízení, na kterém je moţné hrát hru tetris v prostorovém provedení. Jako zobrazovací jednotku vyuţívá 3D LED displej – kvádr, uvnitř kterého jsou umístěny LED diody. Rozebírá moţnosti zapojení s ohledem na co nejmenší počet ovládacích vývodů. Zabývá se rovněţ jeho mechanickou konstrukcí. Pohyb kostek ve hře je ovládán náklonem zařízení, je zde popsán způsob měření náklonu. V práci jsou dále podrobně rozebrány moţnosti připojení mikrokontroléru k displeji. Uvedeno je tu jejich porovnání a výběr pouţitého řešení včetně výběru mikrokontroléru. Popsána je také struktura řídícího softwaru.
This thesis deals with suggestion of device for playing tetris game in 3D. There is used 3D LED display – the ashlar where the LED are situated in its volume. Thesis describes possibilities of display connection with a view to minimal number of control pins. It also describes display mechanical construction. Motion of blocks in the game is controled by tilt of device, thesis describes way of tilt measuring. It also decribes in details possibilities of connection of the microcontroller and the display, comparison of connection ways, sellection of one of these solution and sellection of the microcontroller. There is also noted the structure of control software.
Description
Citation
PATÁK, P. Tetris 3D - vytvořený pomocí matic z LED diod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Sedláček, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) prof. Ing. Stanislav Zvánovec, Ph.D. (člen) Ing. Karel Ulovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komi
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO