Bezdrátový modulární systém pro řízení a sběr dat řízený pomocí PC

Thumbnail Image
Date
Authors
Pejchal, Luboš
ORCID
Advisor
Kubíček, Michal
Referee
Tošovský, Petr
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem toho projektu bylo navržení koncepce levného a jednoduchého bezdrátového modulárního systému pro bezdrátové řízení zařízení a přenos krátkých úseků informačních dat (měření teploty, sledování stavu zařízení,…). Celý systém měl být řízen pomocí PC. Projekt zahrnuje použití bezdrátových hybridních modulů k přenosu informací a řízení modulů, ukazuje praktické použití digitálního čidla komunikujícího po jednovodičové sběrnice 1-Wire. Napájení senzoru teploty je zajištěno solárním článkem ve spojení s integrovaným zvyšujícím měničem napětí.
The aim of this project is to design a cheap and simple modular wireless system. Its purpose is wireless control of remote devices and transmission of short information blocks (temperature data, status of controlled devices…). The whole system is controlled by a PC. It utilizes hybrid wireless modules for transmission of information and control of remote devices. The project shows practical usage of a digital thermometer communicating via a 1-Wire bus. A solar cell in conjunction with a DC/DC up converter is used to power low-power temperature sensor device.
Description
Citation
PEJCHAL, L. Bezdrátový modulární systém pro řízení a sběr dat řízený pomocí PC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Jiří Konečný, Ph.D. (člen) Ing. Zoltán Szabó, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Doc. Nováček: Kmitočet na jakém pracuje přenos a jaká je použita anténa? Ing. Szabó: Stav je nepřetržitě vysílán? Prof. Kasal: Fyzikální princip čidla teploty?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO