Model výměníku tepla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá seznámením s programovatelným automatem ControlLogix, panelem PanelView Plus, modelem výměníku tepla a jeho součástmi. Hlavním úkolem je návrh modelové úlohy pro výměník tepla a zpracování vzorového řešení. V modelová úloha se zabývá regulací a ošetřením poruchových stavů. Pro jednodušší ovládání a~práci s~modelem řeší návrh a realizaci vizualizace, která umožní vzdálené sledování stavu modelu a jeho ovládání.
This bachelor thesis deals with programmable logix controller ControlLogix, panel PanelView Plus, model of the heat exchanger and its components. The main goal is to suggest a model exercise for exchanger and processing of standard measurements. Model exercise is solving regulation and handling fault conditions. Visualization solves a draft and a realization within a work with the model which makes possible to monitor a state of the model in distance conditions and its controlling.
Description
Citation
DUFEK, M. Model výměníku tepla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO