Analýza konkurenčního boje v obchodně technologickém odvětví

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce se zabývá analýzou konkurenčního prostředí v oblasti dodavatelů technologií pro průběžnou kontrolu kvality výroby v průmyslových podnicích a výzkumných laboratořích. Zahrnuje návrhy na vytváření konkurenčních výhod a s tím spojené zhodnocení nákladů a stupně diferenciace vůči konkurenci. Dále zahrnuje porovnání atraktivnosti technologií různých výrobců z hlediska kombinace ekonomických a technických parametrů. Po zhodnocení jsou předkládány kroky na nejvhodnější způsob vedení konkurenční války. Nechybí prognóza budoucích podmínek v daném odvětví na českém a slovenském trhu a návrh vhodné formy efektivního konkurenčního zpravodajství. V závěru je potom prezentováno zhodnocení návrhu v kvalitativní a kvantitativní podobě s důrazem na přínos nově předkládaného řešení.
The thesis analyses competitive environment of suppliers of concurrent quality control technology in industrial enterprises and research laboratories. The thesis provides concepts for a creation of competitive advantages and related higher evaluation of costs and diferentiation than competition. Further it compares technologies from various manufacturers, comparing economical and technical parametres. The evaluation of results follows a presentation of approachs to achieve the most efficient competitors fight management. The thesis also include prognosis of future conditions in the business technology sector on Czech and Slovak market and concept of an appropriate format of effective competitive intelligence. In conclusion there is a presentation of a quality and quantity concept evaluation with emphasis on economic gain of presented solution.
Description
Citation
KREPS, J. Analýza konkurenčního boje v obchodně technologickém odvětví [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
Ing. Petr Bajer, CSc. (předseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (člen) Ing. Václav Meluzín (člen)
Date of acceptance
2009-06-08
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO