Návrh na snížení nákladů na jakost výrobků v Tafonco a.s.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce směřuje do oblasti řízení jakosti ve strojírenském podniku. Na základě podrobné analýzy současné situace identifikuje kritická místa zkoumané oblasti. Práce se podrobně zabývá modelem PAF, který je i předmětem praktické části. Obsahuje návrhy a změny vedoucí k odstranění nežádoucích stavů, které zajišťují vyšší transparentnost řízení nákladů na jakost výrobků. Součásti práce jsou teoretická východiska, která doplňují praktickou část a reprezentují soustavu poznatků řízení ekonomiky jakosti. Finanční zatížení a přínosy spojené s realizací změn jsou vyjádřeny pomocí kalkulace nákladů a očekávaných přínosů navrhovaných změn. V závěru práce jsou zmíněna témata, která by bylo vhodné v souvislosti s ekonomikou jakosti dále zpracovat.
Diploma thesis is focused on the area of quality management in engineering copany. Based on a detailed analysis of the current situation, identifies the critical points of the investigated area. The thesis deals with the PAF model in greater detail which is also the subject of the practical part. It contains suggestions and changes, including the removal of undesired conditions that ensure greater transparency of quality costs management. Part of this work are theoretical bases to complement the practical part and represent the knowledge of quality management. Financial burdens and benefits associated with the implementation of the changes are expressed by using the calculation of costs and expected benefits of the proposed changes. Last part of this thesis, are mention topics that would be appropriate in connection with the economics of quality further processed.
Description
Citation
KUCHAŘ, R. Návrh na snížení nákladů na jakost výrobků v Tafonco a.s. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (předseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen) Ing. Václav Zeman (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Velmi dobře
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO