Impulsní generátor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou generování napěťových impulsů s krátkou dobou trvání. Nejprve rozebírá nejčastěji používané průběhy impulsů a jejich matematický popis. Poté se zabývá různými principiálními obvodovými zapojeními, které se používají ke generování krátkých impulsů. V práci je podrobně popsán návrh řízeného generátoru, který je použit pro buzení tvarovacího obvodu. Součástí práce je i popis programového vybavení, schéma zapojení s navrženou deskou plošného spoje. Dále je popsána konstrukce tří různých tvarovacích obvodů vycházejících z teoretických poznatků. Jednotlivá řešení jsou porovnána v časové a kmitočtové oblasti.
This thesis deals with the question of generating very short voltage impulses. At first it considers the most used behaviors of impulses and their mathematical description. Then it covers various principial circuit connections, which are used for generating short impulses. There is a scheme of controlled generator described in detail in this work, which is being used for exciting the forming circuit. Part of this work is also a description of program equipment, scheme of connection with designed desk of printed circuit. Description of construction of three shape circuits based on theoretical findings follows. Every solution is compared to each other upon time and frequency domain.
Description
Citation
BUŠ, O. Impulsní generátor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jarmila Dědková, CSc. (předseda) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen) Ing. Petr Černý, Ph.D. (člen) Ing. Elena Cocherová, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student reprezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO