Aplikace CAD/CAM softwaru PowerMILL 6.0 při 3D obrábění.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce obsahuje detailní postup výroby dvoudílné automobilové formy s pomocí možných dostupných 3D strategií CAM systému PowerMILL, výběr nástrojů, ekonomické zhodnocení a vytvoření NC programu pro CNC obráběcí centra.
The diploma thesis contains detailed processing of a two-piece car form by means of possible accessible 3D strategies of CAM system PowerMILL, selecting of tools, economical evaluation and creation of NC program for CNC machining centre.
Description
Citation
VINKLER, T. Aplikace CAD/CAM softwaru PowerMILL 6.0 při 3D obrábění. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) prof. Ing. Alexander Janáč, CSc. (člen) doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-26
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Které faktory způsobují opotřebení břitu nástroje a jaké znáte formy opotřebení? 2. S jakou firmou jste spolupracoval při řešení diplomové práce? Odkud jste získal výkresy víka, vany a formy? V jakém softwaru byl zkonstruován model víka a vany dvoudílné vypěňovací formy, které následně obrábíte pomocí softwaru PowerMILL? 3. Použijí se Vámi zhotovené strategie obrábění při vlastní realizaci dvoudílné vypěňovací formy? 4. Proč není v práci naznačeno obrábění víka a vany, respektive dokončení popisových destiček, odvzdušňovacích drážek a úkosů s softwaru SurfCAM? 5. Strana 50 a 51; Odkud se vzaly všechny hodnoty ve Vašem ekonomickém zhodnocení? "Celkové náklady jsou cca 165 000 Kč. Jelikož se upínače a nástroje mohou použít pro další výrobky, vzhledem k životnosti klesne cena na výrobu formy na cca 5%." Jak jste dospěl k hodnotě 5%, s jakou trvanlivostí jste počítal u jednotlivých nástrojů v diplomové práci a definujte pojem životnost břitu nástroje? 6. Popište pojem "obrábění ofsetem"? 7. Jaké byly použity řezné nástroje pro obrábění formy? 8. Kdy je možno použít kulovou frézu na celkové obrobení součásti? 9. Vysvětlete pojmy "odpisy" a "režie". 10. Je možno prezentovanou formu použít pro tvorbu výtažků z plechu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO