Příjem a posílání SMS zpráv pomocí aplikace určené pro platformu JavaME

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Úkolem diplomové práce je prostudovat možnosti platformy Java ME pro příjem a odesílání SMS zpráv a následné využití poznatků k realizaci aplikace na této platformě. V práci je po úvodním seznámení s jazykem Java a jeho vlastnostmi rozebrána problematika týkající se specifických vlastností platformy Java ME a vlastností zařízení podporujících tuto platformu. Následně je na základě teoretických poznatků proveden návrh aplikace vytvořené na platformě Java ME, která umí přijímat, zpracovávat, uchovávat a odesílat SMS zprávy, a která je schopna komunikace se serverovou aplikací vytvořené na platformě Java SE. Vytvořená Java ME aplikace je zamýšlena jako automatizovaný hlasovací SMS server, který lze provozovat na mobilním zařízení s podporou Java ME, a který je možno po spojení pomocí Internetu ovládat z aplikace vytvořené na platformě Java SE. V závěru práce jsou uvedeny poznatky a výsledky z testování vytvořených aplikací na skutečných mobilních zařízeních.
The aim of this diploma thesis is to study the potential of Java ME platform for receiving and sending of SMS and to utilize obtained information subsequently in implementation of an application for this platform. The first part of the diploma thesis aims at explaining general terms of the Java language and its basic features. The next part deals with specific properties of the Java ME platform and properties of devices that support this platform. A design of the Java ME application based on theoretical knowledge is created then. This application has to be able to receive, process, store and send SMS and communicate with the server application based on the Java SE platform. The created Java ME application serves as an automated SMS voting server, which can be used in mobile devices that support the Java ME platform and can be remote-controlled via Internet from the Java SE platform application. The final chapter presents the results and conclusions of testing of the created application on real mobile devices.
Description
Citation
RŮČKA, L. Příjem a posílání SMS zpráv pomocí aplikace určené pro platformu JavaME [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
Ing. Robert Vích, DrSc. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Otto Dostál, CSc. (člen) Ing. Karel Kopecký (člen) Ing. Michal Soumar (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vlach, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
1. Existují viry pro platformu JAVA ME? 2. Platí skutečně vždy vaše tvrzení, že aplikace na platformě JAVA je méně výkonná nežli nativní aplikace? Jaký druh aplikací to případně je?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO