Způsoby nakládání s radioaktivními odpady v ČR a ve světě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Způsobů nakládání s vyhořelým jaderným palivem a radioaktivními odpady je celá řada. Cílem této práce bylo shrnout přístup České republiky a ostatních významných zemí k této problematice. Nejprve je uvedena klasifikace radioaktivních odpadů dle různých kritérií. Následně je definován a popsán palivový cyklus, jakožto největší producent všech druhů radioaktivních odpadů. Poté je rozebrán přístup České republiky k nakládání se všemi druhy radioaktivních odpadů a postoj k hlubinnému úložišti. Na závěr jsou uvedeny některé, v tomto směru, významné země a jejich přístup k vyhořelému jadernému palivu, radioaktivním odpadům a způsobu jejich konečného uložení.
Management of spent nuclear fuel and radioactive waste are many. The aim of this thesis was to summarize the attitude of the Czech Republic and the other major countries on this issue. First is given the classification of radioactive waste according to various criteria. Consequently, it is defined and described the fuel cycle, as the largest producer of all types of radioactive waste. Then is analyzed approach of the Czech Republic to the management of all type radioactive waste and the attitude to deep geological repository. At the end are some, in this respect, major countries and their attitude to deal with spent nuclear fuel, radioactive waste and the method of final disposal.
Description
Citation
POLÁK, L. Způsoby nakládání s radioaktivními odpady v ČR a ve světě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen) Ing. Jiří Martinec, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO