Porovnání současných a moderních metod konstruování.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Anotace: V současné době se stále nejčastěji konstruuje na základě dřívějších poznatků s využitím intuice. Pro podporu kreativity a k řešení složitých konstrukčních úkolů lze také využít některých moderních konstrukčních metod. Cílem bakalářské práce je popsat současné a moderní metody konstruování (pokus omyl, intuitivní, procedurální a vědecké ) a porovnat je. Zmíněné metody podporují práci konstruktérů a jsou vhodné jak pro práci v týmu, tak i pro jednotlivce. Dále bude formulovaná počítačová podpora konstruování a CAx technologie využité u konstrukčního procesu.
Annotation: At present time we most often make constructions on the basis of previous knowledge with the use of intuition. For support of creativity and for the solution of difficult construction tasks we can use some modern contruction methods. Goal of Bachalor study is to define current and modern methods of construction (trial and error, transcendental, procedural and scientific) and confront them. Mentioned methods support the work of constructors and they are suitable for work in team and for individual too. Next will be formulated computers support of construction and CAx technology used by construction process.
Description
Citation
KRENŽELOK, A. Porovnání současných a moderních metod konstruování. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
Doc.Ing. Viera Poppeová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen) Ing. Bronislav Foller, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO