Řidicí systém domácnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá navržením řídicího systému domácnosti, který pracuje jako decentralizované zařízení. Nejprve byl proveden stručný průzkum trhu v oblasti inteligentní elektroinstalace. Na základě získaných poznatků byl navržen celý koncept systému - řídicí jednotka, meteostanice a jednotka řízení teploty. Všechny součásti spolu komunikují bezdrátově. Součástí práce je kompletní elektrický návrh desek plošných spojů, které byly později vyrobeny a osazeny. Následně byl navržen komunikační protokol a kompletní implementace všech funkcí systému. Další částí práce je navržení a naprogramování webového rozhraní, kterým se celý systém ovládá. Poslední část práce se zabývá měřením kvality komunikace mezi jednotlivými jednotkami.
The thesis is about designing a house control system which works as decentralized device. Initially, a brief market research in field of intelligent electro installation was made. On the basis of gained knowledge the whole concept of the system was designed – a control unit, a weather station and a temperature control unit. Each part communicates with each other wirelessly. A complete electronic design of circuit boards is a part of the thesis. The board were afterwards produced and assembled. Then a communication protocol and a complete implementation of all system functions were made. Next part of the thesis is a design and a programming of a web interface which is used to control the entire system. The final part of the thesis is about measuring a quality of communication between single units.
Description
Citation
NEKULA, V. Řidicí systém domácnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) prof. Ing. František Zezulka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (člen) Ing. Soběslav Valach (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO