Objekt pro malé a střední podnikání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Zadání bakalářské práce řeší objekt pro malé a střední podnikání při ulici Kšírova v Brně. Místo stavby se nachází v městské čtvrti Horní Heršpice. Nejbližší okolí je charakteristické sousedstvím různých funkcí. Zároveň se uvažuje s plánovanou novou městskou třídou. Areál určený k přestavbě je v současné době využíván jako stavební dvůr. Navržená stavba se skládá ze dvou objektů a je na pozemku situována tak, aby vytvářela městský blok. Obě budovy jsou navrženy jako čtyřpodlažní, v jedné z budov se nachází podzemní parkoviště. V objektech se nachází vstupní chodba, výrobní prostory s vlastním příslušenstvím, stravovací provoz, administrativa a parkoviště. Přístup k jednotlivým výrobním jednotkám je z venkovních pavlačí. Mezi budovami vzniká vnitřní dvůr, který bude sloužit částečně k zásobování a částečně k odpočinku. Uliční fasády mají kompaktní charakter, strohé plochy jsou obloženy cementotřískovými deskami, pásová okna jsou rozmístěna v pevných horizontálních a vertikálních liniích.
The Bachelor thesis focuses on small and medium-size enterprise (SMEs) premises situated near the Kšírova Street in Brno. The construction area is to be found in the city district Horní Heršpice. The nearest surroundings are characterised by a multifunctional neighbourhood. At the same time, the new planned city district is taken into consideration. The area intended for reconstruction has recently served as a builder´s yard. The designed construction is composed of two buildings and its location on the plot enables it to form a city block. Both buildings are designed as a four-storey, one of the buildings are located underground parking. There are main entrance hall, production areas with facilities, eating facilities offices and a car park in the buildings. The access to individual production units is from outside back porches. There is an inner yard between the two buildings that is going to be used partly for supplying and partly to rest. The street facades are compact character, austere space is lined CETRIS plates, strip windows are placed in fixed horizontal and vertical lines.
Description
Citation
ZATLOUKALOVÁ, V. Objekt pro malé a střední podnikání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO