Nekonvenční technologie laserového řezání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá technologií laserového řezání. Počátek je věnován obecnému popisu laserové technologie a rozdělení laserů do základních skupin. Následná část zmiňuje možné průmyslové využití laserového paprsku, a to především pro řezání. Další kapitoly se zabývají díly vhodnými pro výrobu touto technologií, technickou přípravou výroby a návrhem na zvýšení pružnosti výroby při změně sortimentu. Poslední část je věnována technicko-ekonomickému zhodnocení.
The thesis deals with the technology of laser cutting. The beginning is concerned with a general description of laser technology and laser division into basic groups. Next part refers to possible industrial use of laser beam, especially for cutting. Other chapters deal with the components suitable for the manufacture of this technology, technical preparation of production and the proposal to increase manufacturing flexibility when changing products. The last part is devoted to technical and economic evaluation.
Description
Citation
INDRA, J. Nekonvenční technologie laserového řezání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Jan Suchánek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Emil Svoboda, CSc. (člen) doc. Ing. Ivo Kvasnička, CSc. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen) Ing. Václav Peterka, MBA (člen)
Date of acceptance
2011-06-20
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Je výroba reklamních vzorků něčím významně charakteristická oproti hromadné výrobě? Jak se určí konečná cena výrobku? Srovnejte konvenční výrobu a výrobu za pomoci laseru. Jak probíhá technicko-ekonomické hodnocení výroby? Jak se projeví při řezání materiálu odrazivost? Co je to vláknový laser?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO