Nové možnosti modelování v parametrických CAD programech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá programy Autodesk Inventor Professional 2008 a Ansys Workbench. Cílem je seznámení se s pracovním prostředím a postupem práce v obou programech a jejich vzájemnou spoluprací. V části o Autodesk Inventoru jsou shrnuty výhody parametrického modelování oproti tradičním postupům. Dále práce seznamuje s Inventor Studiem, ve kterém je vytvořena animace modelu vytvořeného v Autodesk Inventoru. Konkrétně se jedná o animaci rozpadu asynchronního motoru realizovanou pomocí moderních funkcí programu. V programu Ansysu Workbench 11.0, programu založenému na metodě konečných prvků je provedena transientní analýza jednofázového asynchronního motoru. Cílem této analýzy je vyzkoušet si práci v programu Ansys Workbench od importace modelu až po zhodnocení výsledků.
This bachelor’s thesis describes Autodesk Inventor Professional 2008 and Ansys Workbench. The main aim is familiarization with user interface and working routine in these programs and their cooperation. In part about Autodesk Inventor there is summarized the advantage of parametric modeling against traditional techniques. Also there is described Inventor studio, in which is created an animation of model created in Autodesk Inventor. In the concrete it is animation of model of one phase asynchronous motor with outer rotor. In Ansys Workbench 11.0 there is created transient thermal analysis of one phase asynchronous motor. The aim of this analysis is to try the work in Ansys Workbench from importation of model, from external CAD system, to evaluation of results.
Description
Citation
SEDLÁČKOVÁ, P. Nové možnosti modelování v parametrických CAD programech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) Jan Krejčí (místopředseda) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Studentka obhajovala bakalářskou práci na téma "Nové možnosti modelování v parametrických CAD programech". V průběhu obajoby se věnovala popisu tvorby modelů v programu Autodesk Inventor a popisu teplotní analýzy v programu Ansys Workbench. Po obhajobě studentka odpověděl kvalifikovaně na otázky oponenta i komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO